Varparannan vesiosuuskunta

Varparannantie 27 b

81120 Katajaranta

Y-tunnus 0728780-9

Kotipaikka Kontiolahti

Sähköposti

info@varparannanvesihuolto.com

Viemärin huolto ja vika-apu

Kiinteistöpumppaamon käyttövastuu on kiinteistöllä. Häiriötilanteessa syttyy punainen merkkivalo, jos ei ole sähkökatkoa. Tilaa tarvittaessa ammattimies paikalle, jollet itse osaa selvittää tilannetta.

Kaikille on jaettu kiinteistöpumppaamoiden valmistajan Oy Lining Ab:n toimittamat käyttö- ja huolto-ohjeet. Tiivistettynä ohjeet ovat yksinkertaiset: Viemäriin kuuluu vain likavesi eli astian- ja pyykinpesuvesi, peseytymisvedet ja WC:n huuhteluvedet ja kaikki muu on kiinteistön vastuulla. Lining lupaa, että oikein käytettyinä pumppaamot ovat lähes huoltovapaita.

Lue Liningin pumppaamon käyttöohje, erityisesti osio 2, yleistä. Pidäthän erityisesti huolen, että pumppaamoon ei joudu sinne kuulumatonta materiaalia ja ettei pumppaamo pääse jäätymään.

Etenkin kesäajan käytössä olevien kiinteistöpumppaamoiden takaiskuventtiilit ovat talvisin jäätymisvaarassa. Jäätymistä voi estää laittamalla lisäeristettä sisäkansien päälle ja keskusyksikön putken läpivientiin tai sulkuventtiilin kiinnilaitto tai lämpökaapelin asennus, jolloin kiinteistön sähköjä ei saa katkaista.


Jos pumppaamo rikkoontuu niin pumppaamon korjauskulut ja tarvittavat varaosat veloitetaan kiinteistön omistajalta poisluettuna takuun piiriin kuuluvat korjaukset.


Ongelmatapauksissa lähetä viesti p. 045 2003 960 niin otamme yhteyttä.

Lining kiinteistöpumppaamon käyttö- ja huolto-ohje

Kiinteistöpumppaamojen ylläpito ja huolto